Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy bób

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 50 dag
czosnek ząbki 2 sztuka
koper świeży
masło 2 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy bób

Bób wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy przez 8-10 minut. Odcedzamy, obieramy ze skórki.

Koperek i obrany czosnek drobno siekamy.

Masło rozpuszczamy, dodajemy czosnek, smażymy 2 minuty.

Dorzucamy koperek i bób, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 20.06.2016 22:31
Pięknie i apetycznie podany
w mojej kuchni 26.04.2014 22:37
taki bób to moje smaki
Aannkaa82 26.04.2014 21:42
Uwielbiam bób muszę kiedyś zrobić w ten sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak