Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czosnkowo-cebulowy smalec-smarowidło...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina zmielona 50 dag
czosnek 1 główka
cebula 1 większa
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
boczek 30 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: czosnkowo-cebulowy smalec-smarowidło...

słoninę i boczek zmielić w maszynce

włożyć do rozgrzanego rondla i wytapiać smalec

czosnek obrane ząbki i cebulę posiekać w blenderze

pod koniec wytapiania, gdy skwarki są rumiane dodać cebulę z czosnkiem, jarzynkowy kucharek - wymieszać

po 5 minutach zdjąć z ognia i przelać smalec do kamionki lub innego naczynia

smaczne smarowidło i do pieczywa i jako okrasa do potraw......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 11.07.2013 22:52
Najwięcej zajadała się takim smalcem na studiach ;) teraz jem niezwykle rzadko, bo za kaloryczne. Ale naprawdę bardzo lubię takie smarowidło :)
jeta72 23.04.2013 12:15
do chlebka super!!!
IwonaKa 07.04.2013 17:20
przepyszny,spróbowałam zrobić taki
kriko 01.04.2013 12:00
super smarowanko
adelajda 01.04.2013 11:06
pycha , lubię tylko bardzo rzadko robię !
gosia56 01.04.2013 11:05
bardzo lubię taki smalczyk
Krzysztof15 01.04.2013 10:06
lubie smalczyk
IZABELA29 01.04.2013 10:03
zazdroszczę takiego smarowidła ,, bardzo lubię ..
magdziorka6 01.04.2013 09:56
pyszności na chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak