Czosnkowo-ziołowa karkówka

Czosnkowo-ziołowa karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka

    1,5 kg

Marynata

  • czosnek

    6 ząbków
  • olej

    3 łyżki
  • wino białe wytrawne

    1 łyżki
  • mięta

    1/2 łyżeczki suszonej
  • szałwia

    1/2 łyżeczki-suszona
  • cząber

    1/2 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czosnkowo-ziołowa karkówka

Karkówkę umyć osuszyć. Przygotować pastę ziołową: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę mieszamy z ziołami podanymi w składnikach oraz solą i pieprzem , wlewamy olej oraz wytrawne wino, mieszamy na gładką pastę. Smarujemy karkówkę formujemy ją w ładny wałek, możemy obwiązać nicią bawełnianą, wkładamy w rękaw do pieczenia.Tak zamarynowane mięso wkładamy na całą noc do lodówki następnego dnia pieczemy 1,5 godziny w temp 180*c, na kilkanaście minut przed końcem pieczenia usunąć folię aby mięso złapało"rumieńca" . Wyjąć z piekarnika i wystudzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Jowita Raś 08.05.2015 10:10
Oj zjadło by się do kanapki domowej wędlinki :)
ben-ka 08.05.2015 10:05
Apetyczne mięsko, talie bardzo lubię.
Róża1 08.05.2015 10:01
przepyszne mięsko :-)
Wafelek2601 08.05.2015 09:37
Smacznie wygląda
Mancia w kuchni 08.05.2015 08:40
fantastyczny przepis, na pewno z niego skorzystam
RenataZ-et 08.05.2015 08:24
aromatyczne mięsko
Futka 08.05.2015 08:22
Aromatyczna i przepyszna domowa wędlina :)
Maridka19 08.05.2015 07:55
Domowe najlepsze :)
Renata9 08.05.2015 07:35
Taką karkóweczkę bardzo lubię :-)
Ifa 08.05.2015 07:28
Pyszne mięsko! I bardzo zdrowe, bo domowe :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat