Czosnkowe ziemniaczki z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    15 dag
  • ziemniaki

    5 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

    1 łyzeczka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę . Na dużej patelni rozpuszczamy masło i olej. Smażymy ziemniaczki.Po ok 10 min, dodajemy pokrojoną cebulę ,starta marchewkę i pokrojona kiełbasę . Mieszamy dalej smażymy. Doprawiamy sola pieprzem . Smażymy aż ziemniaczki będą miękkie . Na koniec doprawiamy ziołami prowansalskimi i wyciśniętym czosnkiem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 13.11.2012 13:14
pycha:)
Justyna28 12.11.2012 10:08
fajny przepis:)
Asia130 12.11.2012 09:59
smakowicie wygląda
ewka1978 12.11.2012 09:23
szybki i smaczny
iwa643 12.11.2012 09:17
Szybki obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat