Czosnkowe talarki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 g
  • oliwa

    4-6 łyżek
  • curry

    szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie, kiedy ziemniaki będą już ugotowane odcedzamy je a następnie kroimy je w talarki, Na patelni rozgrzewamy oliwę i układamy talarki ziemniaczane które posypujemy ziołami, czosnkiem i curry, podsmażamy z dwóch stron do uzyskania pięknego złocistego koloru,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 14.11.2012 15:07
Polecam, bardzo lubię takie chrupiące talarki ziemniaczane
Agnieszka91 14.11.2012 14:04
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat