Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe Schabowe w Złotej Panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
jajko 3 szt
śmietanka 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
siemię lniane 2 łyżki
smalec 1 łyżka
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe Schabowe w Złotej Panierce

Śmietankę ,jajka rozkłócić widelcem i wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem . Masę jajeczną doprawić trochę solą i pieprzem. Schab pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Mięso posolić , popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i zamarynować w jajkach. Kotlety okryć folią i odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę .Potem panierować kotlety w bułce tartej wymieszanej z siemieniem lnianym i usmażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.06.2013 10:47
bardzo apetycznie wyglądają
smakowita 23.03.2012 10:09
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Anulka75
Anulka75 22.03.2012 21:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak