Czosnkowe Schabowe w Złotej Panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • czosnek

    4 ząbki
  • jajko

    3 szt
  • śmietanka

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • siemię lniane

    2 łyżki
  • smalec

    1 łyżka
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietankę ,jajka rozkłócić widelcem i wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem . Masę jajeczną doprawić trochę solą i pieprzem. Schab pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Mięso posolić , popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i zamarynować w jajkach. Kotlety okryć folią i odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę .Potem panierować kotlety w bułce tartej wymieszanej z siemieniem lnianym i usmażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 17.06.2013 10:47
bardzo apetycznie wyglądają
smakowita 23.03.2012 10:09
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Anulka75 22.03.2012 21:11
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat