Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe roladki z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt
masło 1/4 kostki
czosnek 4 ząbki
koperek 1 łyżka
sól i pieprz
mąka

sos cytrynowy

sok z cytryny
cukier brązowy 1/2 łyżeczki
sherry 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
woda 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe roladki z kurczaka

Fileta przekroić na 2 kotlety i rozbić. Masło wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, koperkiem i przyprawami. Rozsmarować na mięsie, zwinąć i obtoczyć w mące. Usmażyć na małym ogniu ze wszystkich stron.
Sok z cytryny, sherry i cukier zagotować, dodać mąkę wymieszaną z wodą i mieszać aż zgęstnieje. Można dodać łyżkę posikanej dymki.
Roladki podawać z ryżem, polane sosem cytrynowym. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.11.2015 15:12
apetyczne !
Anna169Hosz 08.11.2015 14:41
Bardzo smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak