Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe naleśniki na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jaja 4 szt
mleko 3,2% 1 szklanka
piwo 0,5 szklanki
czosnek 4 ząbki
olej z orzechów włoskich 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe naleśniki na ostro

Cztery jajka z dodatkiem oleju ubijamy na puszystą masę. Dolewamy do tego mleko i świeżo otwarte piwo. Czosnek rozdrabniamy ścierając na drobnej tartce lub przeciskając przez praskę. Dodajemy go do ciasta. Na samym końcu dodajemy przesianą mąkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto odstawiamy na ok godzinę, by mąka napęczniała i następnie smażymy naleśniki wylewając odpowiednią porcję ciasta na patelnię. Przekręcamy naleśniki, gdy miejscami lekko się przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.02.2014 08:00
najbardziej takie lubię :)
kamilaj 16.01.2014 15:44
mmm pyszności :) muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak