Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe muffiny z pastą warzywną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 ,5 szklanki
olej czosnkowy 1/2 szkl
masło roztopione 3 łyżki
sól
pasta warzywna ajvar
kukurydza 4 łyżki
kiełbasa 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1/3 łyzeczki
mleko 1,5 szklanki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe muffiny z pastą warzywną

Do miski wlewamy 1/2 szklanki oleju czosnkowego Kawałek masła roztopić przestudzić dolać do oleju ma być 3/4 szklanki tłuszczu. Następnie wbijamy jajka i wlewamy mleko. Mieszamy składniki trzepaczką. Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę ,proszek do pieczenia sól do smaku i odrobinę cukru mieszamy. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy. Do foremek muffinkowych wkładamy łyżkę ciasta następnie łyżkę pasty warzywnej i znów łyżeczkę ciasta. Na wierzch posypujemy pokrojoną kiełbasą i odsączoną kukurydzą , składniki lekko wbijamy w ciasto. Pieczemy ok 20 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 07.02.2013 12:11
super
wiola333 07.02.2013 10:11
Bardzo fajny pomysł
wiola333 07.02.2013 10:11
daję smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak