Czosnkowe muffiny z pastą warzywną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 ,5 szklanki
  • olej czosnkowy

    1/2 szkl
  • masło roztopione

    3 łyżki
  • sól

  • pasta warzywna ajvar

  • kukurydza

    4 łyżki
  • kiełbasa

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    1/3 łyzeczki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlewamy 1/2 szklanki oleju czosnkowego Kawałek masła roztopić przestudzić dolać do oleju ma być 3/4 szklanki tłuszczu. Następnie wbijamy jajka i wlewamy mleko. Mieszamy składniki trzepaczką. Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę ,proszek do pieczenia sól do smaku i odrobinę cukru mieszamy. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy. Do foremek muffinkowych wkładamy łyżkę ciasta następnie łyżkę pasty warzywnej i znów łyżeczkę ciasta. Na wierzch posypujemy pokrojoną kiełbasą i odsączoną kukurydzą , składniki lekko wbijamy w ciasto. Pieczemy ok 20 min w 190 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
manaika 07.02.2013 12:11
super
wiola333 07.02.2013 10:11
Bardzo fajny pomysł
wiola333 07.02.2013 10:11
daję smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat