Czosnkowe buraczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • cukier

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wybieramy buraki podobnej wielkości i gotujemy w łupinkach aż będą miękkie Nastepnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do rondelka lub na patelnie podlewamy woda i dodajemy masło. Całość mieszamy aż masło się roztopi. Dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek. Całość doprawiamy sola, pieprzem, jak i cukrem i sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakołyk 11.01.2015 00:09
Robię buraczki z czosnkiem do słoików-pycha:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat