Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 sztuka
czosnek ząbki 5-6 sztuk
ser camembert 1 sztuka
ser żółty gouda tarty 1 szklanka
kiełki brokuła 0,5 opakowania
Papryka ostra mielona Prymat 1\4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na skrzydełku z kurczaka. Gotujemy go 25minut.
Krok 1 - Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:) foto
2
Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę i ....
Krok 2 - Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:) foto
3
dodajemy do wywaru
Krok 3 - Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:) foto
4
Ser Camembert kroimy na mniejsze kawałki, goudę ścieramy na tarce i...
Krok 4 - Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:) foto
5
dodajemy do reszty składników.
Krok 5 - Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:) foto
6
Dodajemy przyprawy do smaku: paprykę, pieprz, sól.
Krok 6 - Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:) foto
7
Na samym końcu dodajemy kiełki brokułu i trzymamy jeszcze przez moment na ogniu. Serwujemy. Smacznego :)
Krok 7 - Czosnkowa z dodatkiem Camemberta, Goudy i kiełków brokuła:) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.10.2015 11:53
Pyszna zupka!
mysza75 13.10.2015 10:11
fajna pożywana zupka na rozgrzanie
Madzai 13.10.2015 09:04
Na zimę idealna
Wafelek2601 13.10.2015 08:44
Super zupka
olkaaa 13.10.2015 07:26
To musi być dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak