Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czosnkowa słoninka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 kg
sól 100 g
czosnek 1-2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: czosnkowa słoninka

Słoninę kroimy w kostkę ok 5 na 5 cm obtaczamy ja w soli.Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę.Osoloną słoninę obtaczamy również w posiekanym czosnku.Odstawiamy do lodówki w zamkniętym słoiku lub w pojemniku szczelnie zamykanym na 2 tygodnie.Słoninka nadaje się do klusek z serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.07.2013 20:46
mężowi by smakowała :)
wlicka 12.04.2013 10:27
ciekawy pomysł...
Bernadeta1 19.03.2013 18:50
warto wypróbować
Andysz 06.02.2013 08:59
fajna;]
Betka 04.02.2013 17:14
może zrobię;)
Marlenka.S 02.02.2013 19:42
a tam do klusek zaraz do bimberku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak