Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa marynata do grillowanego mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
kolendra 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa marynata do grillowanego mięsa

Cebulę należy obrać i pokroić w mniejsze kawałeczki. Paprykę również myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kawałki. Przekładamy do blendera. Dodajemy obrane ząbki czosnku. Całość miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną drobno kolendrę i mieszamy. Taka marynata jest idealna do mięs z grilla a także do grillowanej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak