CZOSNKOWA ŁOPATKA SMAŻONA Z WARZYWAMI

CZOSNKOWA ŁOPATKA SMAŻONA Z WARZYWAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • łopatka wieprzowa

    35-40 dag
  • pieczarki

    35 dag
  • papryka

    po 1/2 małej czerwonej i pomarańczowej
  • szczypiorek

    garść posiekanego

Marynata

  • czosnek staropolski Prymat

    łyżeczka
  • czosnek niedźwiedzi 

    łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    łyżeczka
  • majeranek

    łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroję w drobną kostkę. Składniki marynaty dokładnie łączę, mieszam z pokrojonym mięsem i odkładam do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Paprykę i pieczarki kroję na mniejsze kawałki.
Mięso wrzucam na rozgrzaną patelnię, smażę około 10 minut na większym ogniu. Następnie dodaję warzywa, smażę kolejne 10 minut, często mieszam.
Gotowe danie posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

26.11.2017 17:07
Dziękuję, obiad był bardzo smaczny. :)

KORAL

23.11.2017 18:33
Szybkie smaczne mięsko :)

Bożena Matuszczyk

23.11.2017 13:04
Smakowite i kuszące mięsko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat