Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZOSNKOWA ŁOPATKA SMAŻONA Z WARZYWAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

łopatka wieprzowa 35-40 dag
pieczarki 35 dag
papryka po 1/2 małej czerwonej i pomarańczowej
szczypiorek garść posiekanego

Marynata

Czosnek staropolski Prymat łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat łyżeczka
majeranek łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CZOSNKOWA ŁOPATKA SMAŻONA Z WARZYWAMI

Mięso kroję w drobną kostkę. Składniki marynaty dokładnie łączę, mieszam z pokrojonym mięsem i odkładam do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Paprykę i pieczarki kroję na mniejsze kawałki.
Mięso wrzucam na rozgrzaną patelnię, smażę około 10 minut na większym ogniu. Następnie dodaję warzywa, smażę kolejne 10 minut, często mieszam.
Gotowe danie posypuję posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.11.2017 17:07
Dziękuję, obiad był bardzo smaczny. :)
KORAL 23.11.2017 18:33
Szybkie smaczne mięsko :)
Bożena Matuszczyk 23.11.2017 13:04
Smakowite i kuszące mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak