Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa kukurydza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza(kolby) 5 szt
czosnek 1 główka
masło 5 dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa kukurydza

Kukurydzę poprzekrawać na połówki ułożyć na foli aluminiowej - każdą osobno. Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą - natrzeć każdy kawałek kukurydzy i położyć odrobinę masła. Kukurydze zawinąć w folię i ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować ok 20 minut, podawać ze skrawkiem masła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak