Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa karkówka pieczona z sosem słodko kwaśnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 1,5 kg
czosnek ząbki 4 ząbki

Marynata

sos słodko-kwaśny 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
olej rzepakowy 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa karkówka pieczona z sosem słodko kwaśnym

1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek kroimy w plasterki. Mięso nacinamy nożem w kilku miejscach i wtykamy do nich czosnek.

2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy marynatą. Wstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki (najlepiej na całą noc)

3. Mięso pieczemy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej folią aluminiową w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 2 godziny (po godzinie odwracamy mięso na drugą stronę) od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.01.2015 11:25
ciekawy smak
Krzysztof15 08.12.2014 06:33
bardzo smaczna
Niki22 07.12.2014 22:05
pyszne mięsko :)
migotka28 07.12.2014 21:46
lubię takie mięsko i z czosneczkiem pycha
norweska20 07.12.2014 19:06
smakowite mięso
Skotka 07.12.2014 17:41
Świetne mięsko, na pewno ładnie pachnie czosnkiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak