Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ząbki czosnku 3-4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1,5 łyżki
jarzynka 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa karkówka

1. Olej wymieszać ze składnikami marynaty, na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Dodać oczyszczone mięso, kilka minut nacierając je bejcą. Włożyć do lodówki na 12h.
2. Mięso umieścić w woreczku, zawiązać, a następnie włożyć do szynkowara. Szynkowar umieścić w wysokim naczyniu, zalać wodą do wysokości mięsa w szynkowarze. Prażyć w temperaturze 80 st C ok 1,5h. W razie konieczności dolewać wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 25.11.2016 22:30
Domowa najlepsza
IKrakowianka 25.11.2016 21:23
smaczne mięsko
w mojej kuchni 25.11.2016 17:06
pysznie wygląda mięsko
KORAL 25.11.2016 15:38
Cudowne mięsko :)
Janina 25.11.2016 15:32
Najlepsza domowa;))
Renataj 25.11.2016 13:31
Ślinka cieknie i w brzuchy burczy kiedy się widzi takie pyszności:)
adelajda 25.11.2016 13:26
dobre mięsko
Aleksandra/Olcia 25.11.2016 12:23
idealna na świąteczny stół
mirosława4 25.11.2016 12:19
smaczna sztuka mięsa
Mniam 25.11.2016 11:25
Idealna wędlina do pieczywa!
AZgotuj 25.11.2016 11:02
bardzo soczysta:)
mysza75 25.11.2016 10:16
pyszna karkówka
Anna169Hosz 25.11.2016 09:07
Wygląda apetycznie!
Madzai 25.11.2016 08:53
Domowa najlepsza
Futka 25.11.2016 08:39
Pyszne i aromatyczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak