Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa biodrówka z teriyaki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka wieprzowa 1 kg
czosnek 5 ząbków
marynata teriyaki 3 łyżki
miód 1 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa biodrówka z teriyaki

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski. Dodać do niego sos teriyaki, olej, miód, zioła i wszystkie przyprawy.
Krok 1 - Czosnkowa biodrówka z teriyaki foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Czosnkowa biodrówka z teriyaki foto
3
Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso i odłożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
Krok 3 - Czosnkowa biodrówka z teriyaki foto
4
Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa do pieczenia razem z marynatą.
Krok 4 - Czosnkowa biodrówka z teriyaki foto
5
Folię z obu stron zabezpieczyć. Mięso w folii ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 - Czosnkowa biodrówka z teriyaki foto
6
Piec w 160 stopniach przez ok. 2,5 godziny. Upieczoną biodrówkę podzielić na porcje.
Krok 6 - Czosnkowa biodrówka z teriyaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.07.2015 18:02
pyszne mięsko do zjedzenia
mirosława4 15.07.2015 16:20
smaczna sztuka mięsa
inka2012 15.07.2015 15:43
brzmi zachęcająco :)
Adamorek 15.07.2015 15:13
apetyczny kolor
Mniam 15.07.2015 15:13
Pysznie przygotowane mięso.
Sroczka 15.07.2015 14:52
Pyszne mięsko, zjadłabym trochę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak