Przepis i sposób przygotowania na: CZOSNEK MARYNOWANY W OLIWIE I ZIOŁACH
2/ Słoiczki pasteryzujemy ok 20-25 min, a następnie odstawiamy do wystudzenia. Przenosimy w ciemne i chłodne miejsce.
Marynowany czosnek w oliwie i ziołach, to pyszna przekąska, która sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, kanapek, koreczków czy słonych wypieków. Jego smak jest delikatniejszy niż surowego czosnku.
czosnek ząbki |
40 ząbków
|
papryczka chili |
|
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat |
|
Zioła prowansalskie suszone Prymat |
|
Rozmaryn suszony Prymat |
|
tymianek |
|
oliwa |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: