Czeska zupa serowa z czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • ser żółty starty

    6 łyżek
  • serek topiony kremowy

    50 gram
  • czosnek

    1 główka
  • natka pietruszki

  • bułka pszenna

    1 sztuka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Gotujemy bulion warzywny.
2. Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, aż lekko się zarumieni.
3. Do gorącego bulionu dodajemy serek topiony i podsmażony czosnek.
Gotujemy około 30 minut.
4. Bułkę kroimy w średnią kostkę i rumienimy na patelni, na której podsmażaliśmy czosnek.
5. Tak przygotowaną zupę nalewamy do kokilek, wrzucamy grzanki i posypujemy natką pietruszki oraz startym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat