Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony ryż, tuńczyk, warzywa- sałatka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż czerwony 20 dag
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
kukurydza 1 puszka
ogórek 1 sztuka
roszponka 5 dag
kiełki rzodkiewki
jajka przepiórcze 10 sztuka
oliwki zielone 30 sztuka
pomidorki koktajlowe 10 sztuka
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony ryż, tuńczyk, warzywa- sałatka

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.

Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Sałatę płuczemy, odsączamy na sicie.

Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimą wodą, obieramy ze skorupek.

Ogórka obieramy, siekamy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy.

Oliwki kroimy w cienkie plasterki, a jajka i pomidorki na ćwiartki lub ósemki.

Do dużej miski wsypujemy ryż, kukurydzę, oliwki, pomidory, jajka oraz tuńczyka. Wlewamy kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek. Doprawiamy do smaku świeżo mieloną solą morską oraz czarnym pieprzem.

Tuż przed podaniem dodajemy roszponkę i kiełki rzodkiewki. Ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 12.06.2014 23:05
Bardzo apetycznie!
BernadettaP 12.06.2014 21:24
Beatris, częstuj się śmiało :)
Beatris 12.06.2014 20:42
Wygląda tak smakowicie, że aż nabrałam ochoty na porcyjkę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak