Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszcz z młodych warzyw.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode buki kilka szt.
marchewka 3-4 szt.
porcja rosołowa
pietruszka 2-3 szt.
por 1 szt.
natka pietruszki
seler nać
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Kwas cytrynowy Prymat
cukier

Porada

Z kwaskiem należy ostrożnie, lepiej dodawać go po troszeczku i próbować.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszcz z młodych warzyw.

Kroki postępowania

1
Porcje rosołowe dokładnie myję i wrzucam do garna, zalewam wodą. Gotuję, ściągam szumy (czy jak to Wy zwiecie ;) ), dodaję uniwersalnej przyprawy (może być sól), a następnie pokrojone buraki.
Krok 1 - Czerwony barszcz z młodych warzyw. foto
2
Potem skrobię/obieram warzywa i daję do garnka(oprócz cebuli i ziemniaków). Wrzucam też nać selera i pietruszki, które wyjmuję przed dodaniem majeranku.
Krok 2 - Czerwony barszcz z młodych warzyw. foto
3
Gotuję do czasu aż wszystko zmięknie i przyprawiam kwaskiem i cukrem (najpierw daję pół łyżeczki kwasku i kilka łyżeczek cukru, gdy mało kwaśne dodaję jeszcze trochę kwasku i dosładzam do smaku). Później daję pieprz i majeranek.
Krok 3 - Czerwony barszcz z młodych warzyw. foto
4
Gotowy barszcz.
Krok 4 - Czerwony barszcz z młodych warzyw. foto
5
Ziemniaki gotuję osobno, podsmażam cebulkę na margarynie. Duszę ziemniaki z cebulką i dobieramy je do zupy z osobnej miski.
Krok 5 - Czerwony barszcz z młodych warzyw. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.01.2015 09:37
fajny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak