Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszcz do ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4-5 szt
śmietana 1/2 szkl
zakwas 1 szkl
kości wędzone 30 dag
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszcz do ziemniaków

Kości opłukać. Zalać ok. 2 litrami wody. Postawić do gotowania. Buraki obrać, opłukać, pokroić, dodać do kości, można kilka kawałków buraków zostawić. Dodać liść laurowy, posolić i gotować.
Pod koniec gotowania dodać zakwas i majeranek, doprawić do smaku. Można zagęścić też mąką. Na koniec dodać śmietanę do garnka, albo na każdy talerz z osobna.

Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 15.04.2013 18:16
ale bym zjadła mniam mniam
Boska_Agatka 15.04.2013 18:12
wygląda wyśmienicie
Magda24 15.04.2013 14:47
pyszny, taki jak lubię
zielonamorelka 15.04.2013 14:43
nigdy jadłam barszczu czerwonego z ziemniakami.ale ten wygląda na zupełnie inny niż zwykle jadam.jest chyba bardzo gęsty>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak