Czerwony barszcz

Czerwony barszcz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 mała sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz

    3-4 ziarenka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • majeranek Prymat

    2 łyżeczki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 listek
  • ziele angielskie całe

    2-3 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraki obrać, umyć, pokroić w mniejsze kawałki, zalać wodą, dodać ziele, pieprz i liść, posolić lekko i gotować ok godziny. Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić (może być dowolnie, warzywa będą odcedzone), wrzucić do buraków. Gotować ok. 15minut. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na łyżce oleju, czosnek obrać, drobno posiekać, dodać do cebuli, po minucie zdjąć z ognia i dodać do barszczu. Gotować kilka minut. Wywar przecedzić, doprawić solą, cukrem i majerankiem, dodać ocet lub sok z cytryny. Podgrzewać kilka minut. Podawać z krokietem lub uszkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

01.01.2014 17:10
pyszny barszczyk :)

Wafelek2601

30.08.2013 14:36
Taki barszczyk bardzo lubię

adelajda

28.06.2013 07:02
rzadko robię ale bardzo lubię

miki47

27.05.2013 10:23
znakomity przepis

RenataZ-et

23.04.2013 22:08
mniammm, idealny do krokietów

Mati13

21.04.2013 20:56
bardzo lubię taki

IwonaKa

11.02.2013 23:37
bardzo lubię

Wacław

04.02.2013 14:33
barszczyk z krokietami,to co bardzo mi smakuje :)

olkaaa

01.02.2013 08:58
uwielbiam barszczyk

Piter 31

31.01.2013 11:16
Barszczyk to coś dla mnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat