Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone ziemniaki Red Lady 2 kg
mąka pszenna 0,5 szklanki
przyprawa do gyrosa 0,5 opakowania
pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i myjemy.
Krok 1 - Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika foto
2
W szklance łączymy mąkę z przyprawą do gyrosa i pieprzem.
Krok 2 - Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika foto
3
Ziemniaki przekładamy do woreczka i wsypujemy do niego mąkę z dodatkami. Rozprowadzamy przyprawę po całości ziemniaków potrząsając workiem foliowym.
Krok 3 - Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika foto
4
Ziemniaki wykładamy na papier do pieczenia.
Krok 4 - Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika foto
5
Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika foto
6
Ziemniaczki podajemy z mięsem , serem panierowanym lub rybą.
Krok 6 - Czerwone Ziemniaki - Red Lady z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 03.02.2014 19:25
jak długo piekłaś takie ziemniaki, aby ich nie wysuszyc?
gosia56 28.01.2014 09:22
super jeszcze ich nie jadłam
Rafał10 27.01.2014 19:01
lubię czerwone ziemniaczki... ostatnio jadłam je w Irlandii, tak są bardziej popularne niż u nas w Pl.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak