Czerwone purre

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    6 szt
  • buraki czerwone

    2 szt
  • szczypior

    1/2 pęczka
  • mleko

    1 łyżka
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić i ugotować,połączyć z ugotowanymi ,obranymi buraczkami i mlekem,blenderem połączyć na jednolitą masę.Dodać posiekany szczypior ,doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 08.02.2012 09:30
super pomysł
SmacznaPyza 06.09.2011 10:00
a po potraktowaniu blenderem masa nie będzie za bardzo ciągnąca?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat