(Czerwone pesto)PESTO ROSSO z suszonych pomidorów i orzeszków pinii.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu fettuccie

    125 g
  • suszone pomidory w zalewie

    1\\2 szkl
  • orzeszki pini (prażone)

    4 lyzki
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • czerwony pieprz

    12 ziarenek
  • pomidory w zalewie pomidorowej

    1\\2 puszki
  • ostrej paprykowej oliwy z oliw

    1 lyzka
  • lisc bazyli

    1 garsc
  • sól

    1\\2 lyzeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • suszony pomidor

    1 szt
  • serek owczy

    1 szt
  • oliwa z suszonych pomidorów

    1\2 szklanki
  • parmezan

    płatki
  • parmezan

    1\2 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

radycyjnie pesto podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem, może to być klasyczne spaghetti, tagliatelle lub linguine.
Makaron obowiązkowo gotujemy \"al dente\", zaś po odcedzeniu wykładamy na półmisek. reszte skladnikow mieszamy w garnku i miksujemy chwile tak by wyszla tak powiedzmy papka :) polewamy makaron i gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 27.03.2011 20:24
ciekawe
Adamorek 14.03.2011 12:30
nie jadłem jeszcze takiego
mala2021 20.02.2011 17:47
spróbuję
klaudusia198888 15.12.2010 20:18
mniam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat