Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone gruszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 10 szt.
Czekolada tabliczka 1 szt.
woda 1 łyżka
wino czerwone 3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone gruszki

Ładne duże gruszki obrać ze skórki, wydrążyć z nich środki i pokroić w ćwiartki. Do garnka włożyć gruszki ale nie uciskając ich, zalać winem i gotować ok 5 min na bardzo wolnym ogniu (gruszki wybrać twarde by podczas gotowania nie rozpadły się). Gruszki wyjąć delikatnie z wina, położyć na sitku do ostudzenia. Zimne gruszki przełożyć na płaski talerz. W małym garnuszku, na wolnym ogniu roztopić czekoladę z wodą. Lejącą czekoladą polać gruszki według uznania. Udekorować talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.01.2014 22:30
takich gruszek jeszcze nie jadłam,ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak