Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona soczewica z warzywami

4.0
(22)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czerwona 150 gramów
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
kolendra 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona soczewica z warzywami

Kroki postępowania

1

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Marchewkę obrać, paprykę oczyścić. Pokroić w drobne słupki. Czosnek i cebulę pokroić w kostkę, ostrą paprykę (dałam mniej) pokroić drobno. Soczewicę zalać niewielką ilością wrzątku i gotować 5 minut.

Krok 1 - Czerwona soczewica z warzywami foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać marchewkę, słodką i ostrą paprykę i czosnek. Doprawić pieprzem i solą, dusić razem 8-10 minut.
Krok 2 - Czerwona soczewica z warzywami foto
3

Dodać ugotowaną soczewicę, pokrojone pomidory i posiekaną kolendrę. Przykryć na 2-3 minuty i podawać.

Krok 3 - Czerwona soczewica z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.09.2015 11:14
fajnie to wygląda :)
gosia56 19.02.2015 10:33
na pewno pycha
Adamorek 08.02.2015 13:17
jakby risotto
aginaa 07.02.2015 20:45
smaczne i szybkie
gosia1988 07.02.2015 20:41
smacznie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak