Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
pomidor 3 sztuki
ser feta 1 kostka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 (przegotowana)
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona sałatka

Do dużej miski rwiemy sałatę lodową na małe kawałki. Pomidory polewamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w średnią kostkę. Paprykę oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Cebulę przecinamy na pól i kroimy w cienkie paski, a ser feta w średnią kostkę i dodajemy do reszty składników. Całość posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i zalewamy olejem i wodą. Delikatnie mieszamy, aby ser feta się nie rozsypał. Dajemy do schłodzenia w lodówce na około 30 minut. Jemy samą, z pieczywem lub jako przystawkę do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak