Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5-6 sztuka
mięso mielone wieprzowe 500 gram
ryż 1 woreczek
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
mąka 2-3 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1-2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA

Kroki postępowania

1
Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne,
Krok 1 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto
2
Ugotować woreczek ryżu..Ryż ma być lekko twardawy.Ostudzić.
Mięso zmielić.
Wymieszać mięso i ryż, doprawić przyprawami.
Krok 2 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto
3
Farszem napełnić papryki.
Krok 3 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto
4
Papryki włożyć do garnka, wlać wody do 1/2 wysokości papryki. Gotować pod przykryciem godzinę.
Krok 4 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto
5
Wywar przelać do mniejszego naczynia i na jego bazie przygotować sos pomidorowy.
Koncentrat pomidorowy w ilości 5-6 łyżeczek dobrze rozprowadzić w wywarze.
Krok 5 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto
6
Doprawić przyprawami.
Krok 6 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto
7
Mąkę, 2 łyżki, rozprowadzić w 50 ml wody a następnie dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową śmietanę wlać do sosu.Zagotować, ciągle mieszając.
Krok 7 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto
8
Paprykę polać sosem.
Smacznego.
Krok 8 - CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.08.2014 15:08
bardzo dobra
norweska20 04.08.2014 22:44
smakowite danie
wwwiolka 04.08.2014 19:56
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak