Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
masło 1/4 kostki
mąka 3 łyzki
wywar warzywny 1/2 szkl
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
ocet 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zasmażana

Kapustę zalewamy niewielką ilością wrzątku i gotujemy pod przykryciem, na niewielkim ogniu, przez ok. 30-45 minut. Mąkę rumienimy na suchej patelni teflonowej lub ceramicznej. Do mąki dodajemy stopione masło i zasmażamy na złoto-brązowy kolor. Zasmażkę rozprowadzamy kilkoma łyżkami zimnej wody lub wywaru warzywnego, zagotowujemy. Do kapusty dodajemy sos mączny przygotowany z zasmażki, przyprawiamy solą i cukrem, mocno podgrzewamy. Doprawiamy do smaku octem i winem, mieszamy i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 14.10.2012 14:00
świetna
Marta1986 14.10.2012 13:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak