Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
ocet winny do smaku
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zasmażana

Kapustę poszatkować, dodać jabłko starte na grubych oczkach, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę, dodać do kapusty, wymieszać, zagotować. Ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 16.01.2014 09:50
Lubię taką :)
IwonaKa 28.09.2013 00:12
tez taka robię,bardzo lubimy
IlonaAlbertos 01.04.2013 16:35
Fajna kapustka.
Adamorek 16.06.2012 10:51
uwielbiam do kotlecika
m1monika 23.01.2012 18:10
pyszna
Angelika10 03.01.2012 20:40
smaczna
Ewa/kalapurtka 19.11.2011 19:10
apetyczna
ankaryba 20.10.2011 23:38
smaczna
jeta72 10.10.2011 10:18
pyszna
Motorek 10.08.2011 10:40
smaczna
RenataZ-et 01.08.2011 19:58
przepyszna jest taka kapusta
Iwona51
Iwona51 24.07.2011 00:54
smaczna jeszcze do tego kluchy i mięso i ful wypas
mirosława4 20.07.2011 18:30
smaczna dawno nie jadłam takiej kapustki
Seba 08.07.2011 18:22
smaczna
IKrakowianka 23.06.2011 22:46
kapusta idealna do klusek i roladek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak