Czerwona kapusta z żurawinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    kilka
  • żurawina

    20 dag
  • sól

    łyżeczek 5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać dokładnie i drobno poszatkować. Żurawiny umyć. Kapustę posolić, delikatnie ugnieść i układać w wyparzonych słoikach warstwami na przemian z owocami żurawiny. Słoiki przykryć i odstawić na około 3 dni w ciepłe miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 08.10.2011 15:37
ciekawa jestem jak smakuje, fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat