Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 szt
  • mleko kokosowe

    4 łyżki
  • żurawina suszona

    1 garść
  • jabłko

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

  • sól do smaku

  • margaryna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto
Kapustę drobno poszatkować nasolić i odstawić na pół godziny.
Krok 2 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto
Kapustę przełożyć do garnka, podlać wodą około 1/2 szklanki , dodać obrane i utarte na dużych oczkach jabłko, pokrojoną w kostkę cebulę,żurawinę, dusić do miękkości . Następnie dodać ocet, cukier
Krok 3 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto
Gdy kapusta będzie miękka a woda odparuje, dodajemy mleczko kokosowe i chwilkę dusimy.
Krok 4 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto
Na koniec doprawiamy do smaku podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 15.09.2014 08:44
Pyszna propozycja :)
molanka 14.09.2014 11:59
ciekawe połączenie
olalalalaaleksandra 14.09.2014 11:51
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat