Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/3 główki małej czerwonej kapusty
3/4 szklanki surowego białego ryżu
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z ryżem

Kapustę obieramy z brzydkich liści, szatkujemy. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy minutę. Po tym czasie wrzucamy kapustę i wszystko smażymy (pod przykryciem) do miękkości kapusty, od czasu do czasu mieszamy. Ryż gotujemy al dente (u mnie to trwało około 5 minut). Kapustę mieszamy z ryżem, dodajemy sok z cytryny, natkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.05.2017 12:00
oryginalny pomysł, ciekawa jestem efektu smakowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak