Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z rozmarynem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
boczek wędzony 30 dkg
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
jabłka 1 sztuka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z rozmarynem

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować.
Krok 1 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
2
Zalać wodą.
Krok 2 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
3
Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz skórę z boczku.
Krok 3 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
4
Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej boczek i cebule pokrojone w kostkę.
Krok 4 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
5
Dodać do kapusty.
Krok 5 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
6
Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Dodać jabłka starte na grubych oczkach i rozmaryn.
Krok 6 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
7
Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 7 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
8
Smalec rozpuścić na patelni, zrumienić na nim mąkę, zalać wodą. Zagotować, wlać do kapusty. Wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 8 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto
9
Podawać z ziemniakami i mięsem.
Krok 9 - Czerwona kapusta z rozmarynem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.06.2014 16:03
cudowna do obiadu
Bernadeta1 08.06.2014 13:32
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak