Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
brzoskwinie w puszce 3 połówki
marchew 1
pomarańcza 1 szt
ocet balsamiczny 1/4 szklanki
cukier 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z owocami

Kroki postępowania

1
Pomarańczę umyć i skórkę zetrzeć na drobniutkich oczkach tarki.Ocet balsamiczny z cukrem zagotować, dodać otartą skórkę z pomarańczy i gotować do zgęstnienia.
Krok 1 - czerwona kapusta z owocami foto
2
Kapustę poszatkować nasolić. Marchew pokroić w piórka, brzoskwinie w kostkę.Pomarańcze obrać z białych błon i pokroić w kostkę
Krok 2 - czerwona kapusta z owocami foto
3
Wszystko razem wymieszać, dodać zredukowany ocet, wymieszać. Odstawić na 1 minut aby przeszło smakami.
Krok 3 - czerwona kapusta z owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.12.2013 09:53
Czerwonej kapusty z owocami jeszcze nie łączyłam - ciekawe.
traktorek 01.12.2013 22:08
ciekawe składniki
cooleczka 22.11.2013 11:23
w sumie nigdy nie łączyłam czerwonej kapusty z owocami, ale spróbuję
Krystyna32 20.11.2013 08:15
pychotka !!!
Róża1 17.11.2013 23:45
ale pyszna kapustka:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak