czerwona kapusta z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

  • jabłko

  • pomarańcza

  • sok z cytryny

  • ocet winny

    3 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • kapusta czerwona

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przez 4 minuty gotuję poszatkowaną kapustę z octem w 8 szklankach wody, po czym kapustę odcedzam i umieszczam w szklanej misie z pokrojonymi w kostkę owocami. Całośc polewam sosem zrobionym z 3 łyżek zalewy z ananasa, oleju i do smaku dodaję sok z cytryny, sól i pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 27.12.2016 11:56
bardzo smaczna
andżelika1 14.08.2012 18:16
pycha
sznycel 13.08.2012 21:41
staram się na desery także dawac sałatki owocowo- warzywne, a nie tylko słodycze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat