Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z owocami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
sól
do smaku
Sklep Prymat
banan
2 szt
pomarańcza
2 szt
ananas w puszce
0,5 puszki
olej
5 łyżek
ocet jabłkowy
50 ml
kapusta czerwona
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z owocami

Ananasy osączyć z zalewy i wraz z obranymi bananami i pomarańczami pokroić w kostkę. Kapustę drobno posiekać. W garnku zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Wrzucić kapustę, gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odcedzić, wymieszać z owocami, wlać olej, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak