Czerwona kapusta z jałowcem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    3 łyżki
  • cebula

    1 główka
  • jabłka

    2 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 łyżeczka
  • galaretka porzeczkowa

    2 łyzeczki
  • owoc jałowca

    kilka szt. rozgniecionych
  • liść laurowy

    1 szt
  • wino czerwone

    2 szklanki
  • kapusta czerwona

    1 główka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać kapustę i dobrze wymieszać. Jabłka obrać, oczyścić i drobno pokroić. Dodać do kapusty wraz z cukrem, jałowcem, pieprzem, cynamonem, liściem oraz solą. Wlać wino i dusić na małym ogniu 1:30 min. Do miękkiej kapusty, po odparowaniu płynu, dodać galaretkę i wymieszać. Podawać do ciemnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 08.09.2013 15:39
chętnie wypróbuję ten przepis:)
Pani Domu 23.05.2012 18:51
wypróbuję przepis
Pani Domu 23.05.2012 18:51
wypróbuję przepis
Pani Domu 23.05.2012 18:51
pyszna kapusta
agnieszka214 01.01.2012 11:26
ciekawe robiłam pycha
jolita 14.10.2011 11:04
mniam
novita26 12.10.2011 08:01
mniam
jolita 18.09.2011 09:02
fAJNE
jolita 18.09.2011 09:02
fAJNE
monika154 27.06.2011 18:07
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat