czerwona kapusta z jabłkami 2

czerwona kapusta z jabłkami 2

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt.
  • jogurt naturalny

    2/3 szklanki
  • sok z cytryny

  • olej

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • tarty chrzan

    1 łyżeczka
  • migdały

    1 łyżeczka
  • kapusta czerwona

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerwoną kapustę grubo poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce.
Sos: Jogurt, kwaśną śmietanę, sok z cytryny, olej, miód, tary chrzan, utrzeć na jednolity sos. Wymieszać go z jabłkami i kapustą. Posypać potrawę grubo posiekanymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 31.03.2011 21:01
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat