Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
cukier do smaku
śmietana 400 ml
mąka 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat szczypta
sok z cytryny 1 łyżeczka
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kapusta czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta w śmietanie

Kapustę pokroić w kostkę i ugotować do miękkości z cukrem i solą .. po ok 1 łyżeczce.
Odcedzić kapustę. Cebulę przyrumienić na oleju, dodać do kapusty,
Dodać przyprawy i sok z cytryny oraz śmietanę wymieszaną z mąką. Mieszając zagotować i poddusić chwilę . ok 5 min.
Podawać do potraw mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 13.11.2011 09:49
super
joasja 19.07.2011 18:27
brzmi smacznie
berys18 09.01.2011 11:56
fajny pomysł
Karolcia12 28.09.2010 15:27
smakowite
plocia 26.09.2010 21:18
ze śmietaną jeszcze nie robiłam
justyna111 14.09.2010 17:35
fajnie podane
Lidia11 14.09.2010 14:28
wygląda super
agnieszka214 14.09.2010 09:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak