Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta - przetwory

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 5 czubatych łyżek
sól 5 płaskich łyżeczek
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt
kapusta czerwona 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta - przetwory

Ugotować zalewę z wody, octu, cukru, soli i przypraw.
Poszatkować kapustę, wrzucić do zalewy i gotować ją, aż będzie miękka.
Wkładać gorącą kapustę do słoików.
Pasteryzować 15 minut (od momentu zagotowania).
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.05.2013 09:02
Dobrze mieć taki zapas :)
Bernadeta1 03.04.2013 00:22
bardzo smaczne
alaaa 29.03.2013 21:41
na zimę ,super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak