Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta - przetwory
Poszatkować kapustę, wrzucić do zalewy i gotować ją, aż będzie miękka.
Wkładać gorącą kapustę do słoików.
Pasteryzować 15 minut (od momentu zagotowania).
Smacznego :)
woda | 4 szklanki |
ocet 10 % | 1/2 szklanki |
cukier | 5 czubatych łyżek |
sól | 5 płaskich łyżeczek |
pieprz do smaku | |
Liść laurowy suszony Prymat | kilka szt |
Ziele angielskie całe Prymat | kilka szt |
kapusta czerwona | 5 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: