czerwona kapusta (oszukana)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • buraki czerwone

    1 kg
  • cebula

    20 dkg
  • Zalewa:

  • woda

    1 szkl
  • ocet

    1/2 szkl
  • cukier

    10 dkg
  • sól

    1 łyżka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, buraczki ścieramy na tartce o grubych oczkach, cebulę kroimy w krążki.Składniki zalewy zagotowujemy mieszając aby wszystko się rozpuściło dodajemy łyżeczkę ziaren pieprzu, do gotującej zalewy wkładamy na przemian buraki, kapustę i cebulę, chwilę dusimy aby warzywa się zaparowały. Mieszamy odstawiamy w chłodne miejsce do nabrania aromatu. Można wkładać w słoiki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna152 28.07.2012 08:48
super
berys18 13.12.2011 14:38
może oszukana, ale wygląda pysznie
Ewelina38 19.10.2011 18:06
świetny pomysł
KasiaK90 27.09.2011 08:56
świetna kapustka
Joanna60 05.08.2011 16:59
dobrze smakuje
smakoszek 06.07.2011 17:53
wspaniała ta kapustka
Kopiko1983 03.07.2011 13:09
Sprytny pomysł :)
hastalavista 01.06.2011 10:51
lubie takie sałatki
katarzynka455 31.05.2011 10:46
super
motomaniak 27.05.2011 14:36
powinno byc pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat