Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta kiszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 4 kg
śliwki węgierki 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat 6 kulek
goździki mielone 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 4 łyżki

Porada

Zamiast śliwek można dodać taką samą ilość jabłek .

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta kiszona

1. Kapustę umyć, drobno poszatkować.
2. Umyte sliwki, pozbawić pestek, pokroić w paski.
3. Kulki jałowca utłuc w moździerzu, wymieszać z solą i gożdzikami.
Dodac razem ze śliwkami do kapusty, dokładnie wymieszać.
4. Ubić kapustę w w plastykowym wiaderku albo garnku kamiennym, przykryć talerzykiem, obciążyć.
Zostawić w temperaturze pokojowej na 5 dni.
5. Odstawić w chłodne miejsce na 10 dni.
Przełożyć do wypażonych słoików, pasteryzować 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.10.2016 22:32
takiej nie jadłam
IwonaKa 20.09.2014 11:53
nie jadłam jeszcze takiej,super pomysł
Katarzyna59 19.09.2014 21:04
nigdy takiej nie robiłam
gosia1988 19.09.2014 20:24
lubię taką
Sroczka 19.09.2014 17:10
Smakowicie wygląda.
Grazyna0211 19.09.2014 17:05
fajny pomysł nigdy jeszcze nie kisiłam czerwonej kapusty
Renata9 19.09.2014 16:46
smaczna kapustka
barbara11561 19.09.2014 16:45
pyszne zapasy na zimę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak