Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta gotowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona pół główki
jabłko
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
ziele angielskie
sok z cytryny
cukier
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta gotowana

Kapustę poszatkować, zalać wodą i nastawić w garnku. Dodać liść, ziele, starte jabłko. Kiedy będzie już miękka odlać nadmiar wody, dodać do smaku sól, cukier, pieprz ziołowy ( ilość zależy od indywidualnych potrzeb), poddusić, dodać sok z cytryny. Na maśle zasmażyć mąkę na złoto, wymieszać z zasmażką. Kapusta jest pyszna i pachnie cudnie, ja zazwyczaj po obiedzie dojadam dokładkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak