Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta duszona

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Czerwona kapusta duszona przepis z kuchni litewskiej.

Składniki:

Składniki:

kapusta czerwona 1 sztuka
cebula 2 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Goździki całe Prymat 3 sztuki
miód 1 łyżka
masło klarowane 2 łyżki
ocet ryżowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 250 mililitrów
wino czerwone 120 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta duszona

Kapustę poszatkowałem, posoliłem, wymieszałem.
Cebulę posiekałem, podsmażyłem razem z selerem i pietruszką na maśle. Dodałem kapustę, zalałem bulionem, przykryłem i na wolnym ogniu dusiłem. Jak kapusta zmiękła, wlałem dwie łyżki octu ryżowego, kilka goździków i łyżkę miodu, trochę pieprzu i łyżkę mąki. Zamieszałem wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak