Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
sól 0,5 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta

Oczyszczoną kapustę drobno kroimy. Do garnka wlewamy dwa litry wody. Dodajemy 0,5 łyżki soli i gotujemy. Jak woda będzie się gotować to wrzucamy pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Odcedzamy i chłodzimy. Do zimnej kapusty dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.10.2015 12:56
świetna surówka
IwonaKa 30.09.2015 13:59
moja ulubiona kapusta
paula191919 25.06.2015 11:42
taka sałatka smakuje najlepiej
misia53 23.05.2015 16:47
lubie taka sałatke ,tylko troszkę zakwaszam
adelajda 28.03.2015 16:55
Też bardzo lubię
Margo1 30.01.2015 10:54
moja ulubiona kapustka
Michał2 03.01.2015 14:54
bardzo lubię i bardzo smaczna!
romanrafal
romanrafal 09.12.2014 14:09
bardzo dobra
Kejti 24.11.2014 16:27
Fajna do obiadu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak