Czerwona kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 główka
  • sól

    0,5 łyżki
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę drobno kroimy. Do garnka wlewamy dwa litry wody. Dodajemy 0,5 łyżki soli i gotujemy. Jak woda będzie się gotować to wrzucamy pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Odcedzamy i chłodzimy. Do zimnej kapusty dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 25.10.2015 12:56
świetna surówka
IwonaKa 30.09.2015 13:59
moja ulubiona kapusta
paula191919 25.06.2015 11:42
taka sałatka smakuje najlepiej
misia53 23.05.2015 16:47
lubie taka sałatke ,tylko troszkę zakwaszam
adelajda 28.03.2015 16:55
Też bardzo lubię
Margo1 30.01.2015 10:54
moja ulubiona kapustka
Michał2 03.01.2015 14:54
bardzo lubię i bardzo smaczna!
romanrafal 09.12.2014 14:09
bardzo dobra
Kejti 24.11.2014 16:27
Fajna do obiadu :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat