Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier do smaku
ocet 10 % do smaku
cebula 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć i poszatkować, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i gotować aż do miękkości (ok.20 min)
Krok 1 - Czerwona kapusta foto
2
Po ugotowaniu kapustę odcedzić i jeszcze gorącą doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem. Nie podaję ilości, gdyż jest to zależne od tego jak duża była kapusta i od tego jaki smak się preferuje. Cebulę obierać, pokroić w kostkę i zeszlić, dodać do kapusty i dobrze wymieszać.
Krok 2 - Czerwona kapusta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 15.06.2014 16:18
uwielbiam czerwoną kapustkę do obiadu
Sylwia26 15.06.2014 15:14
ślinka leci
IZABELA29 15.06.2014 14:43
Pyszna kapustka
gosia561 15.06.2014 13:43
idealna do kaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak